UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навального в Росії заарештували на місяць

Засідання суду відбулося прямо у відділенні поліції

Суддя у відділі поліції міста Хімки Московської області заарештувала російського опозиціонера Алєксєя Навального на 30 діб. Заарештувати головного критика Путіна до 15 лютого просило МВС Росії.

Засідання суду за клопотанням Федеральної служби виконання покарань РФ про заміну йому випробувального терміну на реальний по справі «Ів Роше» призначено на 29 січня. До цього навального будуть тримати за ґратами.

Засідання вела суддя хімкинського міськсуду Єлєна Морозова, повідомив російський телеканал «Дождь», за даними якого Морозова займалася тільки дрібними справами, а відгуки про неї негативні.

Засідання суду провели просто в будівлі відділення поліції. Навальний, якому не вручили навіть повістки в суд, назвав те, що відбувається, «найвищим ступенем беззаконня».

Перед цим МВС по Московській області пояснило виїзне засідання тим, що «в умовно засудженого Навального були відсутні актуальні результати тесту на коронавірусну інфекцію». Це ж і стало офіційною причиною обмеженого доступу до залу суду.

Читайте також: Як західні ЗМІ відреагували на затримання Навального

Детальніше про те, чому російський опозиціонер повернувся в Росію, знаючи про загрозу арешту, читайте в статті Олексія Коваля "Путіну потрібен Навальний".