UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навальний відповів Путіну на звинувачення проти ФБК та про його затримання

Опозиціонер, який сидить в колонії, каже, що Путін фізично не може не брехати

Президент РФ Владімір Путін напередодні звинуватив "Фонд боротьби з корупцією" Алєксєя Навального в поширенні інструкцій з виготовлення "коктейлів Молотова" та сказав, що опозиціонер спеціально повернувся в Росію, щоб його затримали. Сьогодні Навальний відповів російському президенту.

"У вас випадково немає словника під рукою? Подивіться, будь ласка, як називається психічний розлад, коли від довгого сидіння при владі, нескінченної кількості грошей і зловживання аквадискотеками людина постійно бреше... Вона явно чисто фізично не може не брехати", - йдеться в після Навального в Instagram.

Навальний запевняє, це відбувається з Путіним. "Страшна ломка і біль, якщо не збрехав комусь, а потім такий: Доходи населення в Росії ростуть, обов'язкової вакцинації в Росії не буде, Навальний свідомо виїхав за кордон, у ФБК вчили готувати коктейлі Молотова".

Після саміту з президентом США Джо Байденом Путін на пресконференції, заявив, що ФБК публічно закликав до "масових заворушень і давав інструкції того, як робити "коктейлі Молотова". Він також заявив, що Навальний "свідомо" порушив вимоги закону про необхідність відмічатися в інспекції та проігнорував їх, виїхавши за кордон на лікування. Але Навальний був в комі.

Читайте також: У Женеві напередодні зустрічі президентів РФ і США відбулася акція на підтримку Олексія Навального

У червні Мосміськсуд оголосив «Фонд боротьби з корупцією» та інші організації Навального екстремістськими, соратникам опозиціонера заборонили брати участь у виборах в якості кандидатів.

США та Євросоюз ввели санкції проти російських чиновниківчерез отруєння Алєксєя Навального. 

Чому Кремль пішов на загострення ситуації навколо опозиціонера? Чому Навальний, знаючи про загрозу арешту, все ж повернувся в Росію? Чи становить він реальну загрозу для путінського режиму? Про це читайте в статті Олексія Коваля «Путіну потрібен Навальний», а також в матеріалі Андреаса Умланда «Як ставитися до феномена Навального» у ZN.UA.