UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навальний написав із в'язниці пост про те, як минув рік із моменту його повернення до Росії

Рік тому Олексій Навальний повернувся після лікування з Німеччини в Росію та одразу ж був поміщений у СІЗО.

Лідер російської опозиції Олексій Навальний опублікував пост із колонії в річницю свого приїзду до РФ з Німеччини, де він перебував на лікуванні після отруєння бойовою речовиною "Новичок". Російська влада затримала Навального відразу після прибуття в аеропорт рівно рік тому.

"Я зовсім не знаю, коли закінчиться моя космічна подорож і чи закінчиться взагалі, - ось тільки в п'ятницю мені повідомили, що ще одна моя кримінальна справа йде до суду. І на черзі ще одна - те, де я екстреміст і терорист. Так що я з тих "космонавтів", хто не рахує днів до кінця терміну, що там рахувати... І по 27 років люди сиділи.

Але я потрапив у цей загін космонавтів саме за те, що намагався, як міг, тягнути цей кінець каната. Перетягував на цей бік тих серед чесних, хто не хоче чи не може більше боятися.

Я робив це, жодної секунди про це не жалкую і продовжу це робити.

І, відсидівши у в'язниці свій перший рік, хочу всім сказати те, що кричав присутнім біля суду, коли конвой вів мене в автозак: нічого не бійтеся. Це наша країна й іншої ми не маємо", — написав Навальний.

Читайте також: Російський опозиціонер Навальний отримав премію імені Андрія Сахарова

Раніше повідомлялося про те, що в Росії ліквідували історико-просвітницьке, благодійне та правозахисне товариство "Меморіал", яке з 1987 займалося дослідженнями репресій в СРСР, а також відновленням пам'яті про їх жертви.