UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацгвардія США готується до можливих арктичних боїв з Росією та Китаєм

На місці  підготовки бійців відбулись і тренування з бойової стрільби з гаубиці M777, це один із видів зброї НАТО, яка допомагає відбити вторгнення Росії в Україну.

Нацгвардія США проводить навчання щодо відпрацювання навичок бою в умовах лютої зими в рамках підготовки до військового протистояння в Арктиці. Коли тане лід, водні шляхи там стають більш судноплавними, а такі країни, як Китай і Росія, збільшують свою військову присутність. Про новий етап навчань під назвою «Північний удар – 23» пише Military Times.

Читайте також: Ймовірність військового конфлікту США з Китаєм "дуже висока", заявив провідний конгресмен-республіканець

«Якщо ви подивіться на карту з Північного полюса, ви побачите, наскільки близько знаходяться всі ці країни,. — сказав генерал армії Ден Хокансон, начальник Бюро Національної гвардії. — І ви також бачите простори Арктики. І коли ми спостерігаємо за підвищенням температури та подальшим доступом до Арктики, деякі з сценаріїв, за якими раніше майже ніхто не працював, зважаючи на їх складність... Тепер ми починаємо бачити, як країни переміщуються в ці зони. І там буде конкуренція».

Читайте також: Війна України та Росії: чому Китай обрав таку позицію

Окрім таких супротивників, як Росія та Китай, в Арктиці діють такі союзники по НАТО, як Норвегія, країни, які США були б зобов’язані підтримати в разі конфронтації.

Читайте також: З’явилося відео пострілів ЗСУ по російських окупантах із 155-мм гаубиць M777

Під час свого візиту на місце підготовки бійців Хокансон провів певні тренування з бойової стрільби з гаубиці M777, це один із видів зброї НАТО, яка допомагає відбити вторгнення Росії в Україну.