UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зловмисники, які намагалися вбити сина першого президента Грузії, затримані

За повідомленням МВС Грпузии, затримано п'ятьох учасників нападу

У ході оперативних дій з розслідування спроби вбивства молодшого сина першого президента Грузії Цотне Гамсахурдіа затримано п'ять осіб. Про це повідомило міністерство внутрішніх справ, передає Грузія онлайн.

Як повідомляють у відомстві, один чоловік затриманий за звинуваченням у спробі вбивства, інші четверо - за звинуваченням у приховуванні тяжкого злочину.

На даному етапі слідством встановлено, що затриманий за звинуваченням у спробі вбивства через словесну образу в ході сварки наніс кілька поранень гострим предметом і зник з місця злочину.

Співробітники швидкої медичної допомоги перевезли Цотне Гамсахурдіа в лікарню, де йому були проведені невідкладні операції.

МВС повідомляє, що всі п'ятеро були затримані через кілька годин після нападу, що називається, по гарячих слідах.

У разі доведення вини обвинуваченому в спробі вбивства загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі, іншим - від 3 до 5.

Як відомо, 19 грудня Тбілісі невідомі напали на сина першого президента Грузіїі нанесли йому важкі поранення. Його двічі вдарили ножем, пошкодивши легені. Інцидент стався в районі Вере, в старій частині міста.

Також лікарі виявили чотири серйозні рани на голові, які вимагали невідкладної операції і трепанації черепа, при тому, що йому зробили першу операцію, пов'язану з ударами ножа. Слідом відразу ж виявилися показання для чергової невідкладної операції.

Лікарі оцінили стан пораненого як складний і непередбачуваний.

Поліція порушила кримінальну справу за статтею "навмисне вбивство". Відомо, що на Гамсахурдіа напали кілька людей, озброєні ножами і тупими важкими предметами.

Стан Цотне Гамсахурдіа залишається тяжким, - про це повідомив ввечері, 20 грудня, голова департаменту анестезіології та реанімації клініки Хечиінашвили Ніколоз Квачадзе.

"На даний момент стан пацієнта порівняно з ранковим не змінилося. Він, як і раніше залишається важким", - повідомив Квачадзе.