UA / RU
Підтримати ZN.ua

На південь США насувається новий потужний ураган - "Ірма"

У штаті Флорида і сусідній державі Пуерто-Ріко оголосили надзвичайний стан.

На узбережжя Сполучених Штатів насувається ще один ураган, який отримав назву "Ірма", повідомляє BBC. Він зародився в центральній частині Атлантики на захід від Кабо-Верде та рухається в сторону Карибського басейну. Тропічний шторм стає все сильніше і йому вже присвоєно четверту категорію небезпеки за шкалою Саффіра з п'яти можливих. Як повідомляють фахівці, швидкість вітру в ньому вже досягає 220 кілометрів на годину. В Пуерто-Ріко і американському штаті Флорида вже оголошено надзвичайний стан. Влада закликає жителів штату зберігати пильність і завчасно вжити всіх необхідних заходів обережності, люди скуповують все для евакуації. "У Флориді ми завжди готуємося до гіршого, але сподіваємося на краще. На даний момент, ми не можемо дозволити собі виявитися непідготовленими", - сказав губернатор Флориди Рік Скотт.

Повідомляється, що крім Пуерто-Ріко і Флориди, ураган загрожує ще цілій низці територій. Зокрема, він може обрушитися на такі острови, як Ангілья, Антигуа, Барбуда, Саба, Сен-Бартелемі, Сен-Мартен, Сент-Кітс, Сінт-Естатіус, Монтсеррат і Невіс.

Деякі з цих островів являють собою території невеликих самостійних держав, у той час як інші є частиною Великобританії, Нідерландів та Франції. За прогнозами фахівців, у місцях, де шторм пройде, може випасти близько 25 сантиметрів опадів, а висота хвиль буде досягати восьми метрів.

Нагадаємо, нещодавно американський штат Техас постраждав від урагану Харві. Не менше 60 осіб загинуло. Як повідомляється, він став найпотужнішим за останні 50 років.