UA / RU
Підтримати ZN.ua

На далекому сході Росії стався великий витік нафти

У "Сахалінморнафтогазі", вирішили просто випалити всю нафту, повідомляють місцеві активісти.

2 березня на одному з нафтових родовищ острова Сахалін стався великий розлив та загоряння нафти, повідомляє місцеве видання АСТВ. Місцем події став нафтопромисел "Эхабі Східне", що належить належній "Роснафті" кампанії "Сахалинморнафтогаз".

Увечері 2 березня місцеві жителі звернули увагу на сильне задимлення місцевості, характерне для процесу горіння нафти. Як зазначив керівник громадської організації "Екологічна Вахта Сахаліну", зіткнувшись з витоком, керівництво підприємство спробувало випалити всю нафту, що завдало значну шкоду екосистемі та населенню острова.

Читайте також: У Лос-Анджелесі ввели надзвичайний стан через витік газу

Інформацію про розлив підтвердили у місцевій прокуратурі та у самій компанії, проте відомості про масштаби екологічного лиха замовчуються. За відомостями місцевих екологів, нафтомістка рідина досягла річки Гиляко-Абунан.

За останні кілька місяців острів Сахалін вже другий раз постраждав від витоку нафтопродуктів. Так, у листопаді минулого року біля його берегів сів на мілину танкер "Надія", на якому також стався витік нафтовмістовної рідини. У травні минулого року найбільший за останні 18 років витік нафти стався в США.