UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ласкаво просимо в пекло": в Міноборони Вірменії повідомили, що Азербайджан розпочав наступ на півдні Карабаху

Дії країни можуть також становити загрозу для безпеки території Ірану. 

Азербайджан 6 жовтня розпочав масштабний наступ на півдні Нагірного Карабаху. Для цього було застосовано резервні сили та велику кількість військової техніки, повідомляє представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованнісян. 

"Ласкаво просимо в пекло. Згідно з відомостями Армії оборони Карабаху, близько полудня Збройні сили Азербайджану почали широкомасштабний наступ на південному напрямку лінії зіткнення ЗС Арцаха і Азербайджану, кинувши на поле бою резервні сили і велику кількість військової техніки, включаючи танки і артилерію", - цитує слова чиновника видання  NEWS.am. 

За словами Ованнісяна, Азербайджан також ігнорує безпеку Ірану. 

Наразі Міноборони працює над тим, аби знищити велику кількість можливостей противника. 

Читайте також: Чому Вірменія та Азербайджан не можуть знайти спосіб мирного врегулювання конфлікту — Euobserver

Нагадаємо, вранці 27 вересня карабахський конфлікт спалахнув з новою силою. Сторони конфлікту - Вірменія і Азербайджан - звинуватили один одного в наступальних діях і ракетний обстріл житлових кварталів в регіоні Арцах (нинішній Нагорний Карабах і прилеглі території).

Обидві держави оголосили військовий стан, а Вірменія - ще і загальну мобілізацію.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався через Нагірний Карабах в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. Нагорний Карабах і сім прилеглих до нього районів - 20% території Азербайджану - знаходяться під окупацією збройних сил Вірменії. У травні 1994 року сторони досягли режиму припинення вогню. Територіальний конфлікт не врегульовано досі.

Баку почало наступ в Нагірному Карабаху, прагнучи відновити суверенітет над регіоном. Найближчі дні покажуть, чи вдасться Азербайджану досягти своєї мети. Поки ж азербайджанська армія взяла під контроль шість населених пунктів регіону і кілька стратегічних висот в зоні конфлікту. Про те, що відбувається в Нагірному Карабаху, читайте в статті Володимира Кравченка «Осіннє загострення».