UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ закликав російських туристів покинути Туреччину

Російська влада впевнена у наявності терористичних загроз у Туреччині.

Міністерство закордонних справ Росії рекомендує громадянам РФ, які перебувають на території Туреччини з особистими цілями, повернутися додому, йдеться в спеціальній заяві зовнішньополітичного відомства, опублікованому 26 листопада на офіційному сайті міністерства.

"У зв'язку з терористичними загрозами, якы зберігаються на території Туреччини, підтверджуємо рекомендацію російським громадянам утриматися від відвідування Турецької Республіки, а перебувають там з особистими цілями росіянам рекомендуємо повернутися на батьківщину", − йдеться в повідомленні.

Читайте також: Лавров пообіцяв не воювати з Туреччиною

У вівторок, 24 листопада, після того турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що на "турецькій території накопичується критична маса терористичних проявів", яких там, за його оцінкою, не менше, ніж в Єгипті.

У зв'язку з цим Лавров не рекомендував громадянам РФ відвідувати Туреччину з туристичними і якими-небудь іншими цілями".

Незабаром після цього Федеральне агентство з туризму РФ розпочало роботу по виконанню рекомендації Мзс. Відомство направило запити російським туроператорам, після якого багато хто з них припинили продажу путівок на турецькі курорти.

Нагадаємо, після катастрофи російського авіалайнера А321 на Синаї, російським авіаперевізникам заборонили літати до Єгипту.