UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ назвало відповідні заходи ЄС на "чорний список" відображенням інтелектуального політичного убозтва

За словами Рябкова, західні політики, вимагаючи пояснень від Москви у зв'язку з появою даних списків, демонструють свою нездатність сприймати реальність.

Заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков назвав складання так званого "чорного списака" або списка нев'їзних в РФ законною сумірною відповіддю на дії Євросоюзу.

"Складання списків нев'їзних в РФ - це не якась примха з російської сторони. Це законна, співмірна відповідна міра на неприйнятні обмеження на в'їзд в Євросоюз під надуманими приводами російських представників", - заявив Рябков.

За його словами, західні політики, вимагаючи пояснень від Москви у зв'язку з появою даних списків, демонструють свою нездатність сприймати реальність.

"Зараз хтось із цих європейських списків робити круглі очі, говорити "на якій підставі?", "дайте нам пояснення", доходить у своєму цинізмі до фраз, що все це незаконно і намагається зараз придумувати якісь заходи у відповідь на наші заходи - це відображення інтелектуального політичного убозтва, це свідчення того, що люди нічого навколо себе не бачить, просто не здатні сприймати реальність як вона є", - зазначив заступник міністра.

Він додав, що залишається шкодувати, що такі люди причетні до прийняття рішень у Європейському союзі. За його словами, це повною мірою відноситься і до ініціаторів заходів з обмеження доступу постпреда РФ Володимира Чижова в Європарламент.

Нагадаємо, президент Європейського парламенту Мартін Шульц у відповідь на "чорний список" європейських політиків, яким заборонено в'їзд в Росію, ввів відповідні заходи.

В кінці травня РФ офіційно обмежила в'їзд на свою територію декількох десятків європейських політиків як відповідь на дії Євросоюзу. В ЄС "чорний список Путіна" назвали свавільним і необґрунтованим