UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Білорусі про нові санкції: "Не матимуть бажаного їх замовниками ефекту"

Там нові обмеження назвали  "ворожими діями".

Учора Європа ввела нові санкції проти людей та компаній режиму самопроголошеного президента РБ Алєксандра Лукашенка. Вже сьогодні МЗС країни засудило рішення ЄС, а також Британії США та Канади. 

Такі дії в зовнішньополітичному відомстві Білорусі вважають ворожими. 

"На цьому тлі відвертим знущанням, насмішкою над логікою і здоровим глуздом виглядає заява керівництва Євросоюзу: "Сьогодні ЄС послав новий сильний сигнал підтримки народу Білорусі, ввівши нові обмежувальні заходи". Впевнені, що трудові колективи підприємств, які потрапили під санкції також як їхні родичі, сім'ї та інші білоруси правильно і гідно оцінять настільки щедру "підтримку" ЄС" - зазначили в МЗС Білорусі.

Там зауважили, що нове введення санкцій може вплинути на відносини між регіонами в майбутньому. 

"Санкції і рестрикції не матимуть бажаного їх замовниками ефекту. Відповідні заходи, які ЄС змушує нас прийняти, точно так само негативно можуть позначитися на сферах нашої взаємодії і, в кінцевому підсумку, на вигоді громадян і компаній країн Заходу, котрі робили недружні кроки щодо нашої держави" - йдеться у заяві МЗС Білорусі.

Читайте також: Європа готується до нових санкцій проти Білорусі: про них говоритимуть на саміті ЄС

Велика Британія і США також розширили санкції проти режиму Лукашенка.

Минулого тижня посли країн Європейського Союзу  схвалили персональні санкції проти низки білоруських громадян і підприємств за викрадення літака Ryanair з журналістом Романом Протасевичем на борту, а також за політичні репресії режиму Олександра Лукашенка.

Докладніше про те, що означає викрадення білоруськими силовиками опозиціонера Романа Протасевича, яким може бути покарання Європи для диктатора, котрий загрався, і що слід робити Україні у ситуації, що склалася, читайте в статті Володимира Кравченка “Зона, заборонена для польотів” у ZN.UA.