UA / RU
Підтримати ZN.ua

Можемо призупинити війну у Секторі Гази на 42 дні для звільнення заручників — Нетаньягу

За його словами, війна не зупиниться, допоки Ізраїль не досягне своїх цілей.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на засіданні кабінету міністрів безпеки вперше публічно відреагував на пропозицію президента США Джо Байдена припинити вогонь у Секторі Гази. Він заявив, що ізраїльтяни можуть лише призупинити війну на 42 дні з метою повернення заручників, передає його слова i24.

«Байден не згадав важливу деталь — те, що на другому етапі Ізраїль погоджується не закінчити війну, а «обговорити» її закінчення. Що значить обговорювати? Ми обговорюємо тільки на наших умовах», - заявив Нетаньягу.

Читайте також: Ізраїль очікує, що війна в Газі триватиме ще сім місяців

Він додав, що ознакою «прогресу» Ізраїлю у переговорах є його готовність обговорити умови припинення війни. За словами премʼєр-міністра, війна не закінчиться, якщо його країна не досягне «всіх цілей»: ліквідувати палестинське угрупування ХАМАС та повернути заручників.

Раніше Байден презентував план з припинення вогню у Секторі Гази. Він передбачає три етапи та покликаний зупинити війну в обмін на повернення заручників, яких утримує ХАМАС. Бойовики позитивно відреагували на цю пропозицію, на відміну від Ізраїлю.

Нагадаємо, 1 червня Нетаньягу заявив, що Ізраїль не погодиться на постійне припинення вогню у Секторі Гази, допоки не буде знищено ХАМАС. Такі пропозиції він назвав «безперспективними».