UA / RU
Підтримати ZN.ua

Молдова вже послаблює ковід-обмеження

Влада скасувала обов'язкове носіння масок на вулиці

У Молдові покращилася епідеміологічна ситуація з ковід-19. Влада країни знімає основні обмеження, введені у зв'язку з пандемією коронавірусу. Україна та Молдова взаємно визнають сертифікати вакцинації.

Мінохоронздоров'я країни вже повідомило, що повертаються до колишнього режиму роботи готелі та ресторани, але з дотриманням соціальної дистанції в 1 метр. Місткість залів в кафе та інших закладах не повинна перевищувати 50%.

Держсекретар Міністерства охорони здоров'я Ігорь Куров розповів, що нічні клуби, караоке та дискотеки і раніше будуть закриті.

"Місця відпочинку та парки розваг відновлюють свою роботу. Дозволена організації діяльності дитячих таборів відпочинку. Відкриються театри, а також дозволено пристрій різних постановок на свіжому повітрі", - зазначив Куров.

Обов'язкове носіння масок на відкритому просторі скасовується, але масковий режим як і раніше зберігається в приміщеннях і громадському транспорті, а також на зборах і масових заходах.

У Кишиневі вже анонсований марафон вакцинації з 28 по 30 травня в Палаці Республіки. Для всіх будуть доступні всі типи вакцин, за винятком Pfizer-BioNTech. Імунізацію може пройти будь-який охочий, без попередньої реєстрації, але при наявності посвідчення особи.

У Молдові з 2 березня було вакциновано майже 380 тис. осіб, в тому числі понад 60 тис. - двома дозами. Першою дозою вакциновано понад 10% населення. До цього числа не входять громадяни, які мають громадянство Румунії та вакцинували в сусідній країні.

У четвер в Молдові зареєстровано 77 нових випадків зараження COVID-19, п'ять осіб померли від ускладнень, 119 осіб одужали. Загальна кількість випадків зараження з початку пандемії - 254 тис. 985, вилікувалися 247 тис. 135 осіб. Число жертв з початку пандемії зросла до 6 тис. 093. На цю мить хворіють 1 тис. 757 осіб.