UA / RU
Підтримати ZN.ua

Молдова обмежила в'їзд росіян до країни

Після прибуття чоловіки призовного віку мають пройти співбесіду у прикордонному пункті.

З кінця минулого тижня Молдова посилила контроль громадян Росії на кордоні, які бажають в'їхати до країни після оголошення мобілізації у РФ. Як заявив голова Служби інформації та безпеки Молдови Олександр Мустяце в інтерв'ю телеканалу TV8.md, росіян запитуватимуть про цілі прибуття в країну, наявність коштів на проживання та зворотні квитки.

«Якщо ми сумніватимемося у чесності цих людей, то ми заборонятимемо їм в'їзд до нашої країни», — зазначив він.

У свою чергу, як пише видання «Медуза» з посиланням на очевидців, в аеропорту Кишинева справді почали частіше не пропускати через кордон громадян РФ у більшості чоловіків.

Так, у неділю вранці, 2 жовтня, у зоні для тих, кого не пустили до країни, перебували близько 20 людей, які прилетіли з Росії. Усі вони не пройшли співбесіду в аеропорту та не зуміли підтвердити мету візиту.

Читайте також: Російські чиновники на місцях не знають точного масштабу та правової основи мобілізаційної кампанії – британська розвідка

Зазначимо, раніше ISW повідомляв, що нещодавно   мобілізовані російські військовослужбовці без навчання та підготовки продовжують прибувати на фронт для посилення існуючих підрозділів   російської армії, котрі сильно деградували за час перебування на фронті. Це стосується навіть підрозділів, які раніше вважалися елітними.