UA / RU
Підтримати ZN.ua

Moderna приступила до випробувань вакцини від коронавірусу на дітях

Випробування буде проходити в кілька етапів.

Виробник вакцини Moderna приступив до випробувань препарату від коронавірусу COVID-19 на дітях (KidCOVE).

Буде щеплено 6 750 дітей у віці від 6 місяців до 11 років, повідомляє американський телеканал CNN.

Клінічні випробування Moderna розділені на дві частини. У першій - тестують різні дози вакцини на дітях. Діти у віці від 6 місяців до 1 року отримають по дві дози вакцини з інтервалом приблизно 28 днів. Діти у віці від 2 до 11 років отримають по дві дози вакцини з інтервалом приблизно 28 днів.

Після чого медики зроблять необхідні висновки дії першої дози вакцини, і визначать - яка доза буде використана далі.

У другій - дослідження розширюється. Від коронавірусу планують прищепити дітей, яким дають сольовий розчин плацебо. Після другої ін'єкції за дітьми будуть спостерігати протягом 12 місяців.

"Це дослідження допоможе нам оцінити безпеку та імуногенність нашої вакцини від COVID-19 для цієї групи", - відзначили дослідники.

Читайте також: Вакцинація від «корони»: як це робитимуть чиновники ЄС

Дослідження проводиться у співпраці з Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань при Національному інституті охорони здоров'я та Управлінні передових біомедичних досліджень і розробок Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США.

Moderna - не єдина вакцина від коронавірусу, яка зараз тестується серед дітей. Також проводяться аналогічні дослідження вакцин Pfizer/BioNTech. Johnson & Johnson оголосила про плани дослідження вакцини серед підлітків у віці від 12 до 18 років.

Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я дозволила застосування вакцини від коронавірусу Janssen компанії Johnson & Johnson.

Вакцину зареєстрували після схвалення європейським регулятором EMA.

"Кожен новий, безпечний і ефективний інструмент проти COVID-19 - це ще один крок до перемоги над пандемією", - сказав глава ВООЗ Тедрос Аданом Габреісус.

Схвалення ВООЗ дозволяє почати розповсюдження вакцини Johnson & Johnson в рамках глобального механізму COVAX.

Також повідомлялося, що уряд Канади погодило використання для щеплення проти коронавірусу вакцини від компанії Johnson & Johnson - Jansen, заявив радник Департаменту охорони здоров'я країни.

Щеплення препаратом можна робити всім людям, яким понад 18 років. Країна вже замовила 10 млн доз препарату, потім може закупити ще 18 млн доз. Вакцину будуть поставляти з підприємств в США і Європі.

Ефективність вакцини від компанії Johnson & Johnson становить 65%. Це мало, якщо порівнювати з ефективністю препаратів від Pfizer і Moderna, де ця цифра становить 95%. Однак переваги Jansen в іншому - її можна зберігати у звичайному холодильнику, а для повної щеплення вистачає тільки однієї дози.