UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобілізація не вирішить існуючих проблем російської армії — Пентагон

Кількість не завжди означає якість, вважають в американському оборонному відомстві.

Сподіваючись, що це хоча б частково змінить невдалий розвиток подій на полі бою в Україні, президент РФ Владімір Путін оголосив часткову мобілізацію. Тим не менш, в Пентагоні вважають, що такий крок не вирішить проблем, які існують в російській армії на даний момент. В першу чергу йдеться про низький рівень командування, відсутність мотивації та кваліфікацію військових. Про це заявив представник відомства Патрік Райдер під час брифінгу для преси у четвер, 22 вересня.

За його словами, збільшення кількості військових може створити для Росії додаткові проблеми, які стосуються їхньої підготовки та забезпечення. 

«Ми вважаємо, що Росії знадобиться час на підготовку, навчання й екіпірування нових сил. Також важливо, що хоча це може вирішити для росіян проблему нестачі живої сили, незрозуміло, чи це допоможе вирішити питання командного складу, матеріально-тилового забезпечення, життєзабезпечення і бойового духу. Адже ми бачили подібне від російських сил в Україні», — сказав Райдер.

Представник Пентагону підкреслив, що російська армія не зможе позбутися тих системних проблем, які формувалися всередині неї десятиліттями, тому ефективність мобілізації є досить сумнівною.

Читайте також: Мобілізація в РФ зіштовхнеться з низкою труднощів, Путін йде на великий політичний ризик — британська розвідка

Раніше британський військовий експерт розповів про головні недоліки армії РФ, які повністю нівелюють її переваги.

Після ухвалення рішення про проведення «референдумів» на захоплених землях півдня і сходу України та їх анексії  Путін погрожує застосувати ядерну зброю для захисту територіальної цілісності Росії. У Кремлі й  справді готові скинути ядерну бомбу на Україну? Чи це блеф Путіна, який прагне примусити Україну і Захід до миру на вигідних для Москви умовах? Про цілі та мотиви російського керівництва читайте у статті Володимира Кравченка «Весело і страшно»: навіщо Путін оголосив мобілізацію в Росії».