UA / RU
Підтримати ZN.ua

МН17 збив російський “Бук”: нідерландські прокурори відкинули альтернативні версії

Версії Росії не відповідають дійсності.

Альтернативні версії причин загибелі літака рейсу МН17, що були висунуті адвокатами одного з чотирьох обвинувачених, росіянина Олега Пулатова, не відповідають дійсності. Про це за інформацією кореспондента "Укрінформу" заявили нідерландські прокурори під час чергового засідання суду в справі МН17.

Вони вкотре наголосили, що є достатньо доказів причетності обвинувачених до знищення літака рейсу МН17.

Розслідування російського концерну "Алмаз-Антей", на думку прокурорів, не є експертним та незалежним. Їм так і не було надано інформації про методи дослідження. Тому необхідності знову повертатися до питання альтернативних версій катастрофи - нема. 

Прокурори також наголошують, що мають надійних свідків, тому відкинули висновки юридичного психолога, який був залучений до справи захистом Пулатова. Його адвокати наполягали, буцімто свідок M58, який стверджує, що бачив запуск ракети з російського "Бука", не керувався власними знаннями та спогадами.

"Є достатньо доказів, що МН17 збив російський "Бук", - сказала прокурор Біргіт ван Руссель.

Як повідомлялося раніше, звинувачення в судовому процесі у справі про збитий авіалайнер Малайзійських авіаліній рейсу МН17 вимагає засудити всіх чотирьох обвинувачених – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка – до довічного ув'язнення.