UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст Росії включив Інститут права та публічної політики в список "іноземних агентів"

Інститут представляє інтереси громадян і організацій в Конституційному суді РФ і Європейському суді з прав людини.

Міністерство юстиції Росії включило Інститут права та публічної політики в реєстр некомерційних організацій, що виконують функції "іноземного агента", про що йдеться на сайті міністерства.

"15 липня 2021 на виконання вимог чинного законодавства Російської Федерації в реєстрі некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента, включеного до складу Автономної некомерційної організації" Інститут права та публічної політики, - повідомив Мін'юст.

Інститут права та публічної політики почав свою історію з 1993 року. Установа веде "загальнозначущі судові процеси", в тому числі представляє інтереси громадян і організацій в Конституційному суді РФ і Європейському суді з прав людини.

Також інститут займається науково-дослідницькою та видавничою діяльністю.

Опікунську раду інституту очолює адвокат Генрі Рєзник, до ради серед інших входять адвокат, колишній сенатор Костянтин Добринін, суддя ЄСПЛ у відставці Анатолій Ковлер, колишня суддя Конституційного суду РФ Тамара Морщакова.

Читайте також: Україна виступила в ООН з заявою про негативний вплив дезінформації на права людини

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет глибоко стривожена подіями в Білорусі, де силовики провели десятки обшуків в офісах і будинках активістів-правозахисників і журналістів.