UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Борелл вважає, що угоду про Brexit вже переглядають

Тереза Мей прибула до Брюсселя для обговорення угоди.

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Борелл впевнений, що угоду з Brexit вже переглядають, і тепер справа в деталях. На його думку, Брюссель почав переглядати угоду, підбираючи для цього формулювання, які переконають британських парламентаріїв.

Хосе Борелл навіть вважає, що майбутній саміт, який пройде в неділю в Шарм-аль-Шейху, не є основоположним, оскільки прогрес досягнутий. Про це він сказав в інтерв'ю у будівлі міністерства в Мадриді. Його слова викликали зростання фунта в Лондоні повідомляє Bloomberg. Втім, міністр був обережний в оцінці того, чи будуть задоволені результатами британські парламентарії.

Напередодні Мей відправила генерального прокурора Джеффрі Кокса поговорити з чиновниками у Брюсселі. Вона сподівається, якщо він буде задоволений змінами, то зможе переконати прихильників Brexit підтримати їх.

20 лютого Велика Британія виступила з новими правовими пропозиціями щодо умов Brexit, які розробив генеральний прокурор Англії і Уельсу Джеффрі Кокс. Також повідомлялося, що минулого тижня британський парламент відмовився переносити терміни виходу країни з ЄС.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей сподівається, що 27 лютого зможе продемонструвати парламенту значні успіхи в процесі, який зараз відбувається.

До Brexit залишилося трохи більше місяця - Велика Британія повинна вийти з ЄС в 23:00 за Гринвічем 29 березня. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року.

Безплідні маневри навколо проблеми виходу Великої Британії з ЄС радикально скоротили число можливих сценаріїв Brexit, на які сьогодні може розраховувати країна, по суті, не залишаючи британцям особливого вибору. Детальніше читайте в матеріалі Віктора Константинова "Менше одиниці" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".