UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони Ізраїлю назвав три етапи війни проти ХАМАС. Зараз триває перший

Йоав Галлант, зокрема, розповів, що відбуватиметься після завершення бойових дій.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант на засіданні комітету з питань закордонних справ і оборони парламенту своєї держави оголосив, що війна проти терористичного угруповання ХАМАС, яке здійснило напад на Ізраїль 7 жовтня, буде складатися з трьох основних етапів, передає The Times of Israel.

Глава Міноборони заявив, що серед цілей операцій – ліквідація ХАМАС шляхом знищення військового та управлінського потенціалу бойовиків і повне зняття будь-якої відповідальності Ізраїлю за Сектор Гази створенням “нового режиму безпеки” в анклаві.

“Ми перебуваємо на першому етапі, на якому відбувається військова кампанія з повітряними ударами, а згодом і з наземними маневрами з метою знищення бойовиків і пошкодження інфраструктури для перемоги та знищення ХАМАС”, – заявив Галлант.

Читайте також: Байден застерігає Ізраїль: Не повторюйте помилок США

Другий етап, за його словами, передбачатиме продовження бойових дій, але зменшення їхньої інтенсивності. ЦАХАЛ зосередиться на усуненні осередків опору.

“Третім кроком буде створення нового режиму безпеки в Секторі Гази, зняття відповідальності Ізраїлю за повсякденне життя в Секторі Гази та створення нової безпекової реальності для громадян Ізраїлю й жителів навколо”, – додав міністр оборони.

Днем раніше Йоав Галлант сказав військам, які зібралися на кордоні з Газою, що вони незабаром побачать Сектор зсередини, вочевидь, маючи на увазі, що очікуване наземне вторгнення може розпочатися найближчим часом.

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, – в статті В’ячеслава Ліхачова "Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?".