UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ми завжди вимагали виведення російських військ із Придністров'я" - президентка Молдови

Санду зазначила, що спробує вирішити питання дипломатичним шляхом.

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що країна завжди вимагала виведення російських військ з території Придністров'я, і в майбутньому докладатиме зусиль для виведення російських військ з регіону, пише NewsMaker.

"Ми завжди вимагали виведення російських військ із Придністров'я, ми вимагали і продовжуємо вимагати утилізації боєприпасів. Ми продовжуємо закликати до мирного вирішення цього конфлікту. І ми зробимо все можливе, щоб знайти та реалізувати дипломатичне, політичне, мирне рішення”, — сказала Санду, додавши, що ні для кого не є секретом роль, яку Росія відіграла у придністровському конфлікті.

У Придністров'ї резолюцію ПАРЄ, де Придністров'я назвали зоною російської окупації, назвали “відірваною від реальності”.

"Будь-які випади проти ефективної миротворчої операції на Дністрі, що проводиться вже 30 років під егідою Росії, мають вкрай небезпечний деструктивний характер", - заявили у самопроголошеному формуванні.

У зовнішньополітичному відомстві Придністров'я сказали, що резолюція “суперечить принципам та підходам до мирного політичного врегулювання взаємовідносин між Придністров'ям та сусідньою Молдовою”.

Нагадаємо 15 березня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про виключення Росії з Ради Європи. У ній йдеться, що Росія є загрозою безпеці в Європі. У тому числі у резолюції згадується про “військову агресію проти Молдови і, відповідно, окупацію її придністровського регіону”.