UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мешканці Суджі кілька днів тому попросили Путіна про гуманітарний коридор. Сьогодні Пєсков заявив, що вперше про це чує

Тим часом росіяни, рідні яких проживають у цьому місті, склали список з їх іменами. Про долю більшості з переліку нічого невідомо. 

Прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, що тамтешня влада на тлі операції ЗСУ у Курській області не оголошувала евакуацію з міста Суджа, яке сьогодні контролюють українські воїни, адже його жителі про це не просили. Про це повідомляють росЗМІ.

"Я, чесно кажучи, перший раз про це чую (про прохання організувати гуманітарний коридор для евакуації – ред.), — сказав рупор Кремля. — Ми не бачили, на жаль, і нічого не отримували щодо цього".

Але звернення були. Кілька днів тому, 13 вересня, суджанці звернулися до диктатора Владіміра Путіна з проханням якнайшвидше відкрити "для вивезення мирного населення" гуманітарний коридор. Рідні росіян, які перебувають в місті сьогодні, склали перелік з іменами 186 людей, в тому числі семи неповнолітніх. Про долю більшості з них нічого невідомо. 

Читайте також: Військові показали, як росіяни здаються у полон у Курській області

Проте є й ті росіяни, які змогли виїхати з зони бойових дій у Курській області. З ними поспілкувалися журналісти Sky News, які згодом розповіли, що вони все ще впевнені, що Росія переможе у війні та в тому, що якби РФ не напала на Україну, то сама б стала жертвою нападу НАТО.