UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель закликала дати жорстку відповідь на анексію Криму Росією

Європейці "від Лісабона до Риги" повинні зайняти єдину позицію у справі захисту європейських цінностей, впевнена Меркель.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на засіданні парламентської групи розкритикувала дії Росії у Криму, назвавши їх "анексією", повідомляє німецьке видання Die Zeit.

"Ми вже можемо говорити про анексію, оскільки Росія відбирає Крим в України, - заявила Меркель. - Ми не повинні дозволити цьому статися".

Німецька сторона, за словами політика, у кримській кризі повинна дотримуватися так званої тристоронньої стратегії, що полягає у наданні допомоги Україні, з одного боку, і продовженні переговорів з Росією - з іншого, однак при цьому для Росії слід визначити межі її дій. Німеччина, як підкреслила Меркель, має проявляти "певну жорсткість" у справі захисту європейських цінностей.

Голова уряду ще раз попередила про введення санкцій проти Росії і зазначила, що вони можуть мати негативні наслідки для країн ЄС, у зв'язку з чим європейці "від Лісабона до Риги" повинні дотримуватися єдиної думки. !zn