UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель поступилася місцем найпопулярнішого політика Німеччини голові МЗС Штайнмайеру

Різниця у популярності між Меркель і Штайнмайером знаходиться в межах статистичної похибки опитування, проте важливість події полягає в тому, що раніше Меркель незмінно очолювала список найпопулярніших політиків країни.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Маркель поступилася місцем найбільш популярного політика країни міністру закордонних справ Франк-Вальтера Штайнмайеру. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дані опитування громадської думки, проведеного на замовлення місцевої телекомпанії ARD.

Згідно з результатами дослідження, діяльність керівника німецької дипломатії схвалюють 70% респондентів, що на один відсоток більше, ніж показник канцлера. Ця різниця знаходиться у межах статистичної похибки опитування (3,1 відсотка), проте важливість події полягає в тому, що раніше Меркель незмінно очолювала список найпопулярніших політиків країни.

Одночасно з цим, опитування продемонструвало стрімке зростання популярності партії "Альтернатива для Німеччини", наріжним каменем якої є відмова країни від євро і повернення дойч-марок. Партія, утворена менше року тому відомими бізнесменами, економістами і журналістами, може розраховувати на шість відсотків голосів виборців. Це дозволить їй з легкістю провести своїх представників до Європарламенту на травневих виборах: прохідний поріг становить три відсотки.

Франк-Вальтер Штайнмаєр виступає за суттєву активізацію німецької зовнішньої політики не тільки у Євросоюзі, але і на Близькому Сході, в Африці та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. На його думку, зосереджуючись на європейських справах, ФРН втрачає безліч можливостей в інших частинах світу, втрачаючи там вплив.

Серед іншого, він пропонує вести більш агресивну політику у справі арабо-ізраїльського врегулювання, стабілізації ситуації у центральноафриканських державах і на Далекому Сході, де виникли територіальні суперечки між Китаєм та іншими країнами регіону.

Штайнмайер також приділяє велику увагу розвитку ситуації на Україні, завдяки чому багато німців зацікавилися цією темою і почали активно підтримувати поступове зближення України і ЄС. !zn

Читайте також:

Меркель стала жінкою року за версією Forbes Woman

Forbes втретє поспіль визнав Меркель найвпливовішою жінкою світу

Forbes визнав найвпливовішими людьми у світі Обаму, Меркель і Путіна