UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель назвала терміни повернення біженців додому

Канцлер Німеччини назвала статус резидента для них тимчасовим, мігрантам доведеться повернутися назад по завершенню конфліктів в Сирії та Іраку.

Всі біженці з Сирії та Іраку, які попросили притулку в Німеччині, повинні усвідомлювати, що їм доведеться повернутися додому, коли конфлікти в їх країнах завершаться, заявила в суботу канцлер ФРН Ангела Меркель.

"Ми повинні сказати людям, що це тимчасовий статус резидента, і ми сподіваємося, що коли буде знову досягнуто миру в Сирії, коли "Ісламська держава" буде переможено в Іраку, тоді ви повернетеся додому", - наводять місцеві ЗМІ слова канцлера, сказані їй у Мекленбург-Передня Померанія (земля ФРН).

Заяви Меркель прозвучали на тлі опублікованих напередодні даних опитувань, які свідчать про те, що 40% німців хочуть, щоб канцлер покинула свій пост.

Читайте також: Близько 40% німців підтримують відставку Меркель – Reuters

Раніше повідомлялося, що на тлі міграційної кризи рейтинг Меркель впав до чотирирічного мінімуму. А рівень підтримки Християнсько-демократичного союзу німецького канцлера впав до трирічного мінімуму. Меркель зазнала критики у зв'язку з відкриттям кордонів Німеччини для сирійських біженців – кроку, який викликав ще більшу хвилю мігрантів. Критики, особливо в Баварії, хочуть ввести обмеження на кількість біженців, дозволених для в'їзду в країну.

Британське видання The Financial Times, у свою чергу, зроблено невтішний висновок: кінець епохи Меркель не за горами. У статті підкреслюється, що деякі з близьких союзників визнають, що цілком можлива ситуація, що канцлеру доведеться покинути свій пост до виборів 2017 року. Обговорення ще пару місяців тому четвертого терміну Меркель зараз здається недоречним.