UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель і Олланд "підганяють" Порошенка в проведенні реформ - Die Zeit

В телефонній розмові канцлер Німеччини і президент Франції пояснили, що без реформ Україна не отримає фінансової допомоги.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд закликали президента України Петра Порошенка рішучіше проводити економічні і політичні реформи.

Як повідомляє Die Zeit, про це заявив прес-секретар німецького уряду Штефан Зайберт з посиланням на телефонну розмову європейських лідерів з українським президентом. Меркель і Олланд пояснили Порошенку, що реформи потрібні для того, щоб Україна отримала нову макроекономічну допомогу від партнерів на Заході.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк минулого тижня заявляв, що українській економіці потрібні ще 15 мільярдів доларів допомоги, щоб уникнути дефолту. Аби зібрати ці кошти, він запропонував зібрати міжнародну конференцію донорів.

Також Порошенко обговорив з Меркель і Олландом проблему миру на Сході України. Він розповів, що бойовики в Донбасі постійно порушують перемир'я. Однак він сподівається, що контактна група все ж зустрінеться в Мінську і домовиться про ретельніше виконання умов перемир'я. В цей же час, у Європарламенті переймаються змінами в Україні пропонують призначити спостерігача за реформами.