UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже 200 членів екіпажу лайнера World Dream відправили на безлюдний острів

Там екіпаж буде проходити карантин у зв'язку з коронавірусом.

Ще один круїзний лайнер почав переводити пасажирів і членів екіпажу з борту на берег. До цього люди знаходилися на судні через те, що там був виявлений коронавірус.

188 індонезійських громадян, що працюють в якості членів екіпажу на борту круїзного лайнера Dream World, були перевезені на безлюдний острів Себару, для карантину у зв'язку з проблемами з коронавірусом, повідомляє Jakarta Post.

Переправили членів екіпажу лайнера військові - їх евакуювали на госпітальному судні, яке супроводжували військові кораблі.

Командувач Військово-морськими силами флоту Індонезії сказав, що перевезення членів екіпажу на корабель військово-морської лікарні ім. Доктора Сохарсо пройшов за планом. Після переїзду з круїзного лайнера 188 членів екіпажу вранці в п'ятницю доставлені на острів Себару в районі Тисячі островів Джакарти.

Перебуваючи на лікарняному кораблі, всі пройшли первинні огляди, у екіпажу взяли зразки для лабораторних досліджень.

На круїзному кораблі близько 270 членів екіпажу з Індонезії, але тільки 188 погодилися приєднатися до спостереження на острові. Решта вирішили залишитися на кораблі, щоб продовжити поїздку в Сіетл, США.

Острів Себару раніше був реабілітаційним центром для споживачів наркотиків. На об'єкті є клініки, спальні, кухні та кондиціонери.

Круїзний лайнер World Dream поставили на якір у Гонконгу на початку цього місяця. Агентство Рейтер повідомило, що він провів кілька днів у карантині на терміналі Кай-Так-Круїз після того, як три громадянина Китаю, які перебували на борту корабля в період з 19 по 24 січня, дали позитивний результат на вірус.

За словами оператора World Dream Dream Cruises, 18 лютого з борту судна зійшли 1800 пасажирів, на борту залишилося 1814 членів екіпажу, яких зараз почали відправляти в карантин.

Індонезія - країна, в якій немає офіційно підтверджених випадків коронавіруса.

Раніше закінчився термін двотижневого карантину на Diamond Princess, почався процес висадки пасажирів. На борту перебувало 3700 осіб із 56 країн світу, з яких 2700 - пасажири, решта - члени екіпажу і обслуговуючий персонал. Режим карантину продовжили для окремих громадян.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція ZN.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Детальніше про готовність Україні протистояти коронавірусу COVID-19 читайте у матеріалі Ольги Дмитричевої "Санітарний контроль".