UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрона вперше офіційно підтримав член діючого уряду

Після перемоги Макрона на дебатах, міністр екології підтримала кандидата.

Міністр екології Барбара Помпілі стала першим міністром з чинного уряду, яка офіційно підтримала кандидатуру центриста Еммануеля Макрона на президентських виборах у Франції. Після перемоги Макрона на теледебатах Помпілі виступила в його підтримку, повідомляє Reuters.

Помпілі пройшла в парламент від союзу Соціалістів і "Зелених", після чого увійшла в уряд, сформований Соціалістами. При цьому міністр вирішила не підтримувати офіційного кандидата від Соціалістів Бенуа Амона.

Раніше на користь Макрона висловлювалися деякі члени уряду, проте жоден з них не виступав з офіційною підтримкою кандидата.

Читайте також: Макрон заручився підтримкою рейтингового політика-центриста
Як повідомлялося, лідер партії "Вперед" Еммануель Макрон став кращим в ході перших передвиборних дебатів у Франції, свідчать дані опитування, проведеного компанією Elabe за замовленням інформаційного телеканалу BFMTV.

Нагадаємо, що останні опитування свідчили, що Макрон обійде Ле Пен у другому турі президентських виборів у Франції. У той же час, соціологи прогнозують перемогу Ле Пен в першому турі з результатом 27%.

Нагадаємо, що президентські вибори у Франції відбудуться у два раунди - 23 квітня і 7 травня 2017 року.

Більше про вибори у Франції читайте у статті Надії Коваль "Хто зробить Францію новою?" у тижневику "Дзеркало тижня. Украиїна".