UA / RU
Підтримати ZN.ua

M1A2 Abrams за смертоносністю перевищує все, що має Росія на полі бою – генерал Абрамс

Про особливості Abrams розповів генерал, батько якого дав назву американському танку.

США відправлять в Україну танк M1A2 Abrams, який має значно покращені можливості порівняно з попередньою моделлю M1A1. Про це на брифінгу заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє CNN.

M1A2 є модернізацією старішого M1A1: на відміну від А1, який працює на аналоговій системі, А2 працює на цифровій.

«Це як різниця між дисковим  дротовим телефоном і тим iPhone, який ви тримаєте в руках», – пояснив генерал армії у відставці Роберт Абрамс, колишній командувач збройними силами США в Кореї, саме на честь його батька було названо 70-тонний танк Abrams.

За словами військового, особливістю цієї моделі є нова міжавтомобільна інформаційна система, яка дозволяє транспортним засобам безперервно й автоматично обмінюватися інформацією. Використовуючи нову технологію, командири можуть швидко відстежувати місцезнаходження дружніх машин, ідентифікувати позиції противника та обробляти артилерійські запити.

Він наголосив, що нова версія танка також значно більш смертоносна за A1.

«M1A2 набагато перевершує за смертоносністю, живучістю та мобільністю все, що має Росія на полі бою», — наголосив генерал.

Яку саме варіацію танка А2, а  їх три, буде обрано, невідомо. Відомо лише, що Київ отримає версію танків Abrams М1А2 без секретних додаткових елементів броні, до складу якої входить збіднений уран, оскільки цього вимагає федеральна політика. 

За словами Крістіни Сінгх, США не мают надлишку цих танків на складах, отже на передачу їх Києву знадобляться «місяці». Втім, оборонна галузь США наразі не виробляє абсолютно нові танки з нуля, а натомість модифікує існуючі старі моделі. 

Як відомо, 25 січня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підтвердив, що Київ отримає від Вашингтону 31 танк Abrams M1.

Програму підготовки щодо застосування основних бойових танків Abrams для українських бійців розпочнуть найближчими тижнями.