UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко зустрінеться з Путіним в Росії

Протокольна частина буде публічною, а початок зустрічі транслюватимуть.

Зустріч Путіна з Лукашенком відбудуться 14 вересня, передає "Інтерфакс", посилаючись на слова прес-секретаря глави РФ Дмитра Пєскова.

"Відбудеться робочий візит, у нього буде спілкування з президентом Путіним", - сказав Пєсков представникам ЗМІ.

Відомо також, що підписання будь-яких документів за підсумками переговорів не планується.

Заключній прес-конференції також не буде. Пєсков тільки пообіцяв, що про основні підсумки переговорів Путіна і Лукашенка Москва проінформує громадськість.

Читайте також: Чи «врятує» Путін Лукашенка — The Economist

Раніше повідомлялося, що Лукашенко заявив про посилення охорони вздовж усього кордону, крім російського напрямку. Як відомо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, Олександр Лукашенко, який править країною з 1994 року, брав участь в них вже в шостий раз. Згідно з офіційними даними ЦВК, він отримав 80%, а Світлана Тіхановском - 10% голосів виборців.

ОМОН застосував проти мітингувальників водомети, світлошумові гранати і гумові кулі. Т Тисячі людей були затримані і побиті силовиками, як мінімум п'ять протестуючих загинули. Десятки безслідно зникли.

Євросоюз, США, НАТО і Рада Європи констатували, що вибори в Білорусі не були ні прозорими, ні демократичними, і закликали офіційний Мінськ поважати права і свободи громадян.

В результаті Міністерство закордонних справ Латвії включило до списку санкцій і оголосило персонами нон грата 30 громадян Білорусі, серед яких Олександр Лукашенко. Естонія і Литва також заборонили в'їзд Лукашенка і ще 29 чиновникам.

Заступник голови білоруського МЗС Олександр Очей не дуже дипломатично відгукнувся про дії урядів держав Балтії, які не визнають Лукашенко легітимним президентом через фальсифікації виборів.

При цьому, за даними ЗМІ, Європейський Союз не буде вводити санкції проти Лукашенка, оскільки проти цього виступає Німеччина за підтримки Франції та Італії.