UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко пообіцяв "розібратися" з мітингувальниками біля прохідних заводів і фабрик

При цьому головною проблемою Лукашенко вважає погрози сім'ям міліціейскіх і військових.

Олександр Лукашенко заявив про те, що з учасниками акцій протесту, що відбуваються біля прохідних заводів і фабрик в Білорусі, розберуться. Про це він заявив під час засідання Ради безпеки, передає "Белта .

"Попри те, що вся країна в принципі в переважній більшості зайнята роботою, проте, складності в плані суспільно-політичної ситуації залишаються. Ми це бачимо. Як я вчора говорив, заспокоюватися не можна. Ті, хто хочуть нас заколисати, не вийде", - заявив Лукашенко.

За його версією, головною загрозою є погрози на адресу родин військових, міліції, спецслужб, держслужбовців і працівників ЗМІ.

"Загрози і атаки (це теж нас турбує), на робочих заводів і фабрик, керівників підприємств. Їх перед і після робочого дня пропускають на прохідній через коридор агресивної юрби. Як гестапо. Я просто хочу сказати робітникам, висловити їм велику подяку і попросити, щоб вони не ховали очі в асфальт. Ви, робочі, господарі на цьому заводі, а з цими учасниками мітингу, які вас зустрічають на прохідній, ми розберемося", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, вранці 19 серпня мітингувальників, які зібралися біля прохідної Мінського тракторного заводу для підтримки робочих, розігнав ОМОН. Відомо, що протестуючими виявилися працівники цього ж МТЗ, які напередодні написали заяви на відпустку за свій рахунок. До них також приєдналися інші небайдужі люди.

Читайте також: У трьох містах Білорусі працівники цукрових заводів вийшли на акції солідарності

9 серпня голова ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина, не чекаючи завершення підрахунку голосів, фактично оголосила Олександра Лукашенка переможцем виборів і закликала інших кандидатів «визнати свою поразку, привітати переможця і не хвилювати народ».

Після цього по всій Білорусі поновилися акції протесту, під час яких відбулися криваві зіткнення з силовиками. З різних міст країни надходили повідомлення про фальсифікації.

ОМОН застосував проти мітингувальників водомети, світлошумові гранати і гумові кулі. Тисячі людей були затримані і побиті силовиками, як мінімум троє протестувальників загинули.

ЄС відмовився визнавати результати виборів і анонсував санкції проти чиновників режиму Лукашенка.

У Білорусі 11-й день тривають протести проти офіційних результатів виборів президента. ZN.UA продовжує стежити за подіями і інформувати про них читачів в текстовому онлайні.

Чи впаде режим Лукашенка в результаті вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін» для ZN.UA. Про те, чи відправить Путін російські війська в Білорусь для збереження Лукашенка при владі, Володимир Кравченко пише у статті «Дзвінок «другу».