UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко має намір розмістити військові літаки РФ на території Білорусі

Це питання було найбільшою частиною недавніх переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним в Сочі

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що хоче розмістити на території своєї країни російські військові літаки.

Як повідомляє пресслужба Лукашенка, на цих військових літаках повинні літати російські і білоруські військові.

Диктатор пояснив, що під час проведення Чемпіонату світу з хокею в 2014 році російські літаки перебували в Білорусі для спільного чергування, тому він вважає, що можна і надалі використовувати цей досвід.

Він також додав, що у Білорусі є місце на військових базах, щоб розмістити там російську військову техніку. За його словами, питання розміщення російських військових літаків на території Білорусі був найбільшою частиною недавніх переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним в Сочі.

Читайте також: Тихановська вважає, що Лукашенко буде змушений піти у відставку цієї весни

25 лютого Європейський Союз на рік продовжив санкції проти режиму Лукашенка. Обмежувальні заходи накладені на чиновників і силовиків, причетних до фальсифікації президентських виборів, політичних репресій і насильства проти учасників мирних протестів. Під санкції також потрапив бізнес, що пов'язаний із режимом Лукашенка.

Сім європейських держав, включно з Україною, доєдналися до санкцій Євросоюзу. Крім України, санкції підтримали країни-кандидати в члени ЄС: Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, а також Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, що входять до Європейської економічної зони.

Для самопроголошеного президента Білорусі питанням виживання його режиму є згода «єдиного друга» надати черговий  кредит на суму 3 млрд дол. А  багатолітньому хазяїну Кремля важливо було домогтися від «мінського старожила» реальних кроків Білорусі з інтеграції в Союзну державу. Чи вдалося досягнути домовленостей щодо цього під час переговорів у Сочі? Читайте у статті Володимира Кравченка «Сочинські піруети» у ZN.UA.