UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко хоче брати "по 100 доларів з носа" при виїзді білорусів за кордон

Президент Білорусі запропонував ввести виїзне мито, щоб громадяни країни перестали "тягнути з Євросоюзу барахло невідомо якого виробництва".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував ввести виїзне мито для білорусів, які виїжджають за кордон за покупками. За його словами, можна брати "по 100 доларів з носа".

Своє доручення Лукашенко мотивував необхідністю надати підтримку вітчизняному виробникові.

ТАКОЖ: Білоруси поскаржилися, що висловлювання Лукашенка лякають маленьких дітей

"Чому ми створюємо умови для ввезення до країни імпорту, ще й на пільгових умовах? У нас свої холодильники, навіщо нам створювати пільгові умови для ввезення холодильників з-за кордону?" - заявив голова держави під час відвідин ВАТ "Мотовело".

"Нас критикують - бідна, бідна країна, а наші люди до 3 млрд доларів на рік вивозять за кордон до Євросоюзу і привозять товари, які ми також випускаємо", - підкреслив президент.

"Так от я давно доручив, аж до того, що виїжджаєш за межі, неважливо за що, заплати виїзне мито. Це буде так: ми тебе на кордоні обслуговуємо - 100 доларів з носа плати і їдь за кордон", - сказав Лукашенко.

У такому випадку, на його думку, білорус "прийде до нашого магазину і купить наш холодильник, а не буде тягнути з Євросоюзу барахло невідомо якого виробництва". !zn

//www.youtube.com/v/fomXQ5niUcY?version=3&hl=ru_RU

Читайте також:

Білорусів закликали нести долари в банки, інакше валюту з'їсть "невидимий грибок"

Білорусь завела справу і оголосила в розшук російського олігарха №20 Сулеймана Керімова

Ослаблення патріотизму у Білорусі визнано джерелом терористичної загрози

Лукашенко розповів про шпигунську змову за участю церкви і дав Росії пораду з приводу Сноудена