UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко готовий "забрати" у Путіна Калінінградську область і зробити там "квітучий край"

Білоруський президент зізнався, що вважає Калінінградську область землею білорусів. За його словами, якщо до її обробки підключити селян Гродненської області, то вони "швидко розорють і засіють" землю і навіть побудують там молочно-товарні комплекси, продукти яких будуть продаватися у Литву.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий "забрати" Калінінградську область для розвитку сільськогосподарського бізнесу. "Я часто кажу - віддайте нам Калінінградську область. Ми кожен гектар, кожну сотку землі там розоремо і зробимо з неї квітучий край", - заявив у п'ятницю, 11 жовтня Лукашенко на прес-конференції для російських ЗМІ у Мінську.

"У нас стосовно Калінінграду позиція ще більш жорстка, ніж у російського керівництва. Я вважаю, що це наша земля. У хорошому сенсі цього слова. Я не претендую на те, щоб завтра забрати Калінінград, але якщо можна було б із задоволенням", - сказав президент Білорусі.

"Ми нещодавно з Путіним в Калінінграді летіли на вертольоті. Я дивлюся, ви ж не орите землю. У Радянському Союзі були найкращими, процвітаючий край був", - зазначив Лукашенко.

"Я Володимиру Володимировичу кажу: слухай, віддай ось ці і ці землі. Я кажу, не треба нам їх у власність передавати. Ми їх розоремо, і будемо займатися сільськогосподарським бізнесом", - продовжив глава білоруської держави.

"Підключимо Гродненську область. Це сильна область в сільськогосподарському плані. Вони швидко розорють, засіють і навіть побудують у вашій Калінінградській області молочно-товарні комплекси. Будуть виробляти молоко і продавати у Литву ", - сказав Лукашенко.

"Не дарма ми там в Калінінградській області нещодавно "воювали" (спільне білорусько-російське навчання "Захід-2013"). Тому звідси моя позиція, і нехай литовці на мене не ображаються, вони повинні це знати", - зазначив президент Білорусі.

Як відомо, Калінінградська область є найзахіднішим регіоном Росії. Вона розташована в Центральній Європі і відокремлена від решти Росії територією інших держав, але з'єднана Балтійським морем і є, таким чином, напівексклавом. Калінінградська область межує з Польщею на півдні, Литвою на півночі і сході. !zn

Читайте також:

Лукашенко поскаржився на мінуси участі Білорусі в МС: "Ми б вже Емірати могли побудувати"

Литва запросить Білорусь на саміт ЄС у Вільнюсі

Україна і Білорусь планують нарощувати обсяги співпраці після підписання Києвом асоціації з ЄС

Азаров подякував Лукашенку за спокійну оцінку щодо асоціації України з ЄС