UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ле Пен не стане президентом Франції – Юнкер

Голова Єврокомісії не розглядає навіть таку гіпотезу.

Лідер Народного фронту Марін Ле Пен не стане президентом Франції, заявив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю Euronews, відповідаючи на запитання телеглядача про долю європейського проекту в разі обрання президентом Ле Пен.

"Я не розглядаю навіть гіпотезу про те, що пані Ле Пен може стати президентом Франції. Вона ним не стане", - заявив Глава Єврокомісії.

Читайте також: Обрання Трампа загрожує відносинам США і ЄС – Юнкер

Висунення Франсуа Фійона кандидатом від республіканців, за оцінками французьких ЗМІ та аналітиків, може загострити внутрішньопартійну боротьбу між кандидатами-соціалістами, зокрема – між чинним президентом Франсуа Олландом і прем'єром і Мануелем Вальсом. Вальс вважає, що у Олланда немає шансів проти сильного кандидата від правих сил, пише в своїй статті для ZN.UA Олексій Коваль.

На думку автора, успіх Фійона став неприємним сюрпризом і для кандидата від ультраправого і проросійського "Національного фронту" Марін Ле Пен, оскільки консервативні і антиісламські заяви Фійона можуть відтягнути у неї електорат.

"Згідно з соцопитуваннями, Ле Пен на даний момент має підтримку на рівні 29%, і гідну конкуренцію їй міг скласти тільки Ален Жюппе. Таким чином, якщо цей політик програє Фійону під час "праймеріз" в неділю, можливо, ми станемо свідками протиборства двох правих політиків, заклятих "друзів Путіна" Фійона і Ле Пен один з одним", – підсумував автор.

За даними ЗМІ, саме Франція гальмує схвалення механізму призупинення безвізу, без прийняття якого Євросоюз не може надати безвізовий режим для громадян України та Грузії.