UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров заявив про готовність РФ відновити співпрацю зі США по Сирії

З посиленням ризику введення нових санкцій у російському МЗС задекларували відкриту переговорну позицію.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров стверджує, що Кремль готовий відновити співпрацю з Вашингтоном щодо врегулювання сирійського конфлікту.

"У нас відкрита позиція для співпраці у всіх форматах - старих, нових. Справа за американцями. І відповідати на питання, що залишилося, мають американці, а не ми, бо ми нічого не переривали", – заявив голова російського МЗС на брифінгу у Стамбулі в понеділок, 10 жовтня.

У той же час, в Державному департаменті США не стали коментувати заяву очільника російського зовнішньополітичного відомства.

"На даний момент у нас немає ніяких повідомлень на рахунок переговорів. Ми дамо вам знати, якщо будуть якісь зміни", - сказано у відповіді прес-служби Держдепартаменту на запит "РИА Новости".

Читайте також: Генсек Ради Європи назвав банкрутом Радбез ООН через ситуацію в Сирії

Раніше у Держдепартаменті заявили про вихід США з переговров із РФ з мирного врегулювання сирійського конфлікту. США виведуть із Сирії персонал, який повинен був контролювати реалізацію мирних угод. При цьому Вашингтон не збирається розривати військові контакти з Росією для уникнення конфліктів в повітрі.

Крім того, в Держдепартаменті та Білому домі неодноразово піднімали питання запровадження проти Росії нового пакету санкцій за її дії в Сирії.

Детальніше про угоду про перемир'я в Сирії і перспективи врегулювання конфлікту за участю США і Росії читайте в матеріалі Віталія Федяніна "Сирія: перемир'я, якого не було" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".