UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Ласкаво просимо до нас»: Лукашенко запропонував представникам «ЛНР» допитати Протасевича

Донбас Роман Протасевич відвідував в якості журналіста.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко запропонував бажаючим у Донбасі задати питання колишньому головному редактору NЕХТА Роману Протасевичу на території Білорусі, повідомляє "Білорусь 1".

"Якщо в Донбасі захочуть поставити питання Протасевичу в зв'язку з порушенням там справи, ласкаво просимо до нас, задайте ", - відповів Лукашенко на запит генпрокуратури ЛНР тимчасово надати Протасевича для проведення слідчого експерименту у справі про участь в операції по вбивству мирного населення.

Лукашенко заявив, що затриманий Роман Протасевич "вбивав людей у Донбасі" і планував "бійню в Білорусі".

Читайте також: В так званій «ЛНР» порушили справу проти Протасевича

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська під приводом «загрозу мінування» був екстрено посаджений літак Ryanair рейсу Афіни-Вільнюс. На борту знаходився опозиційний журналіст Роман Протасевич, його затримали. Разом з Протасевичем була затримана його дівчина, росіянка Софія Сапега.

У Білорусі на Протасевича заведені справи за статтями про організацію масових заворушень, грубому порушенні громадського порядку і про порушення соціальної ворожнечі до силовиків. Журналіст також включений в список осіб, причетних до терористичної діяльності.