UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль повідомив, що президент Узбекистану "з розумінням" висловився про війну Росії проти України. На сайті Мірзійоєва цього немає

Це не вперше, коли Кремль дописує чужу позицію на свою підтримку, якою інша сторона публічно не висловлювала.

Російський диктатор Владімір Путін телефоном поговорив з президентом Узбекистану Шавкатом Мірзійоєвим. Пресслужба Кремля повідомила, що Мірзійоєв “з розумінням висловився про позицію та дії російської сторони”, яка веде війну проти України. Зазначимо, що на сайті узбецького президента такої заяви не було.

"Владімір Путін поінформував про хід "спеціальної військової операції" (так Кремль називає війну проти України) із захисту "республік" Донбасу (так Кремль називає маріонеткові угрупування). Президент Узбекистану з розумінням висловився про позицію та дії російської сторони", - йдеться у повідомленні Кремля у понеділок.

“Відбувся обмін думками щодо регіонального та міжнародного порядку, у тому числі щодо ситуації навколо України. Телефонна розмова президентів Узбекистану та Росії пройшла у традиційно дружній та довірчій атмосфері”, - розповіли в офісі Мірзійоєва.

Читайте також: Атаки на цивільне населення України є наслідком воєнних невдач Путіна - глава Пентагону

Розв'язана Росією війна в Україні спровокувала найбільшу міграційну кризу в Європі з часів Другої світової війни. За оцінками ООН, до сусідніх країн виїхали понад 4 млн українців.

Ще 12 млн внутрішніх переселенців потребуватимуть допомоги.

Як державі підтримати переселенців? Як забезпечити умови для їхнього повернення з-за кордону після війни? Читайте у статті Елли Лібанової « Війна з Росією : як дати роботу біженцям і що робити потім » у ZN.UA.