UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль опублікував офіційну декларацію про доходи Путіна

За півроку американська розвідка має відзвітувати про особисті статки Путіна.

Президент Росії Володимир Путін в 2018 році заробив 8,6 мільйона російських рублів (133644 долара США), йдеться в офіційній декларації про доходи, опублікованій у п'ятницю прес-службою Кремля.

Офіційно Путін має дві квартири на 77 і 153,7 квадратних метрів, гараж, два автомобіля "ГАЗ М21" і "Нива" з причепом "Скіф".

Нагадаємо, на сайті Конгресу США оприлюднили законопроект щодо запровадження додаткових санкцій відносно РФ. Автори двопартійної ініціативи пропонують, зокрема, заборонити угоди з новим суверенним боргом Росії тривалістю більше 14 днів. Під санкції потрапляють фінансові інститути РФ, які, тим чи іншим способом підтримували "втручання російського уряду у демократичні процедури або вибори в будь-якій країні за межами РФ". Крім того, повинні бути запровадженні санкції щодо "політичних фігур, олігархів та інших осіб, які сприяють незаконним і корупційним діям, прямо або побічно, від президента Володимира Путіна". Через півроку після набуття законом чинності розвідка повинна відзвітувати "про особистий стан та активи Володимира Путіна".