UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кращим кондитером світу став бельгійський шоколатьє П'єр Марколіні

Журі World Pastry Stars 2020 одноголосно обрало бельгійського майстра.

Нагороду та титул "Кращий кондитер світу" отримав бельгійський шоколатьє П'єр Марколіні, передає "Інтерфакс", посилаючись на ЗМІ Бельгії.

Нагородження відбулося на знаменитому фестивалі World Pastry Stars 2020 року, що проходив у 2020 році в онлайн-режимі.

Журі, до якого увійшли незалежні журналісти, одноголосно обрали бельгійця П'єра Марколіні.

Шоколатьє вже отримав титул чемпіона світу в області кондитерських виробів в 1995 році в Ліоні (Франція). Тоді ж він заснував в Бельгії компанію La Maison Pierre Marcolini. Сьогодні La Maison Pierre Marcolini включає понад чотири десятки кондитерських бутиків, крім Бельгії, зокрема, у Франції, Великобританії, Японії та Китаї.

Читайте також: Бульбашки, шоколад та книга з економіки: у "Голосі" подарували депутатам символічний "рюкзачок урядовця"

З 30 жовтня по 3 листопада 2019 року в Парижі, проходила найбільша в світі виставка Salon du Chocolat, яка присвячена какао і шоколаду. В Цього року виставка відзначала свій ювілей - 25 річницю. Відвідувачі молі спробувати цукерки, торти і тістечка від кращих кондитерів та шоколатьє з усього світу. На території площею понад 2500 кв. М, присвячена кондитерським виробам, були представлені 500 учасників з усього світу, найбільше зібрання країн-виробників какао в самому серці Парижа, маса заходів для різного віку.

Для гостей було організовано лекції від виробників какао-бобів, а також майстер-класи майстерних кондитерів, за роботою яких можна було поспостерігати. Кондитери демонстрували, що можуть зробити з шоколаду буквально, що завгодно, навіть величезну скульптуру ведмедя, або носорога.

Одним з найефектніших подій став показ мод, в якому моделі демонстрували одяг, створені з шоколаду і какао-бобів. Одна з моделей навіть виїхала на подіум верхом.

На виставці були обрані кращі какао-боби, їх виростив Хосе Сагубан, фермер з філіппінського міста Давао. Переможця обирали сліпим голосуванням. Саме цей фермер поставляє сировину однією з кращих філіппінських кондитерських компаній Auro Chocolate.