Нагороду та титул "Кращий кондитер світу" отримав бельгійський шоколатьє П'єр Марколіні, передає "Інтерфакс", посилаючись на ЗМІ Бельгії.
Нагородження відбулося на знаменитому фестивалі World Pastry Stars 2020 року, що проходив у 2020 році в онлайн-режимі.
Журі, до якого увійшли незалежні журналісти, одноголосно обрали бельгійця П'єра Марколіні.
Шоколатьє вже отримав титул чемпіона світу в області кондитерських виробів в 1995 році в Ліоні (Франція). Тоді ж він заснував в Бельгії компанію La Maison Pierre Marcolini. Сьогодні La Maison Pierre Marcolini включає понад чотири десятки кондитерських бутиків, крім Бельгії, зокрема, у Франції, Великобританії, Японії та Китаї.
З 30 жовтня по 3 листопада 2019 року в Парижі, проходила найбільша в світі виставка Salon du Chocolat, яка присвячена какао і шоколаду. В Цього року виставка відзначала свій ювілей - 25 річницю. Відвідувачі молі спробувати цукерки, торти і тістечка від кращих кондитерів та шоколатьє з усього світу. На території площею понад 2500 кв. М, присвячена кондитерським виробам, були представлені 500 учасників з усього світу, найбільше зібрання країн-виробників какао в самому серці Парижа, маса заходів для різного віку.
Для гостей було організовано лекції від виробників какао-бобів, а також майстер-класи майстерних кондитерів, за роботою яких можна було поспостерігати. Кондитери демонстрували, що можуть зробити з шоколаду буквально, що завгодно, навіть величезну скульптуру ведмедя, або носорога.
Одним з найефектніших подій став показ мод, в якому моделі демонстрували одяг, створені з шоколаду і какао-бобів. Одна з моделей навіть виїхала на подіум верхом.
На виставці були обрані кращі какао-боби, їх виростив Хосе Сагубан, фермер з філіппінського міста Давао. Переможця обирали сліпим голосуванням. Саме цей фермер поставляє сировину однією з кращих філіппінських кондитерських компаній Auro Chocolate.