UA / RU
Підтримати ZN.ua

Країни G7 заборонили інвестиції в "ключові сфери" економіки РФ

Під заборону потрапить також енергетична сфера.

Лідери країн "Великої сімки" прийняли рішення заборонити нові інвестиції у "ключові сфери" російської економіки. Про це йдеться у заяві G7, передає Meduza.

Наголошується, що G7 продовжить "від'єднувати російські банки від глобальної фінансової системи". У заяві також анонсуються нові санкції проти російського ВПК та персональні обмеження проти представників російської еліти та їхньої родини.

Лідери "Великої сімки" заявили, що прискорять виконання плану щодо зниження залежності від російських енергоносіїв, у тому числі поступово повністю відмовляться від російського вугілля.

Читайте також: Єврокомісія закликала країни негайно зупинити видавати "Золоті паспорти" інвесторам із РФ та Білорусі

Нагадаємо, 6 квітня про заборону нових інвестицій у російську економіку оголосили США та Велика Британія. Очікується, що найближчим часом про такий крок може оголосити Євросоюз.

Усі російські фінансові інструменти не мають правдивої вартості. Ціноутворення рубля позбавлене ринкової основи. Інвестори, навіть внутрішні, або не хочуть, або не можуть там працювати. «Якого обсягу інвестицій втратила РФ», читайте у тексті Олександра Кошового.