UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус в Німеччині: Меркель прогнозує, що добовий приріст може зрости до майже 20 тис. випадків

За останню добу в країні зафіксували 1 192 випадки зараження. 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з керівництвом ХДС заявила, що згодом добовий приріст інфікованих коронавірусом в країні може становити майже 20 тис. випадків, навіть за умови існування карантину. Про це повідомляє видання Bild, яке цитує НВ

Сьогодні темпи поширення коронавірусу пришвидшилися не лише в Німеччині, але й в усьому світі. 

«Якщо поточна тенденція збережеться, то у нас буде 19 200 інфекцій на день. Так само, як і в інших країнах», — сказала Меркель на відеоконференції ХДС.

За останні 24 години в країні зафіксували 1 192 випадки зараження, а напередодні було зареєстровано найбільшу добову кількість інфікованих з кінця квітня. 

Всього в країні 285 тисяч заражених, 9 460 пацієнтів померли від ускладнень. 

"Німеччині необхідно зробити все можливе, щоб уникнути повторного експоненціального зростання кількості випадків інфікування", - заявила Меркель, додаючи, що ситуація в Європі є тривожною. 

Канцлер вважає, що уряд не повинен знову закривати економіку і вводити жорсткий карантин, проте він повинен втрутитися в ситуацію, аби знизити рівень захворювання. Серед основних проблем, на яких наголосила Меркель, вечірки та відвідування кінотеатрів. 

Читайте також: Як «еволюціонують» міста внаслідок пандемії коронавірусу — The Guardian

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію