UA / RU
Підтримати ZN.ua

Король Саудівської Аравії госпіталізований

Наслідним принцом зараз є 34-річний син короля Мухаммед бен Сальман.

У короля Саудівської Аравії діагностували запалення жовчного міхура, повідомляє Саудівське агентство друку.

Король пройде медичне обстеження-за запалення жовчного міхура, уточнило видання. Салману 84 року. У віці 18 років у 1953 році він був призначений представником короля і еміром Ер-Ріяда. Через десять років Салман став губернатором провінції Ер-Ріяд і займав цю посаду до 2011 року. На цей період припадає стрімкий розвиток міста Ер-Ріяд, його населення зросла з 150 тис. у 1960 році до понад мільйона в 1980-х роках. Зараз у столиці Саудівської Аравії проживають понад 7 млн осіб.

У 2011 році Салман перейшов на посаду міністра оборони, а також увійшов до Ради нацбезпеки. Менш ніж через рік, у червні 2012 року він став спадкоємним принцом і заступником прем'єр-міністра після того, як помер його брат.

Салман зійшов на престол у січні 2015 року, так як попередній король Абдалла помер. Наслідним принцом при цьому був призначений його брат Мукрін ібн Абдул-Азіз Аль Сауд.

Наслідним принцом зараз є 34-річний син короля Мухаммед бен Сальман. Він був обраний кронпринцем в червні 2017 року і вже тоді очолив Раду по справах економіки та розвитку Саудівської Аравії — основний орган економічного планування в державі.

Читайте також: Foreign Policy: Мохаммед бін Салман - наступний Саддам Хусейн

Нагадаємо, влада Саудівської Аравії можуть почати нову цінову війну на ринку нафти у світі у випадку, якщо країни-члени ОПЕК не виконають домовленості про скорочення видобутку.