UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конституційний суд визнав Санду новою президенткою Молдови

Рішення суду остаточне і його не можна оскаржити

Глава конституційного суду Молдови Домніка Маноле оголосила Маю Санду новою президенткою Молдови після того, як КС затвердив у четвер результати президентських виборів.

"Затверджуються результати виборів президента Молдови від 15 листопада 2020 року. Стверджується обрання Маї Санду президентом республіки. Це рішення Конституційного суду є остаточним і не може бути оскаржене жодним чином, набирає чинності з моменту прийняття", - йдеться в постанові, яку зачитала голова КС.

Конституційний суд звернувся до парламенту Молдови, вказавши на необхідність виконання рекомендацій КСМ, зроблених під час затвердження результатів виборів президента в грудні 2016 року. Ці рекомендації стосуються внесення поправок в законодавство з метою забезпечення коректних виборів, незалежності ЗМІ у виборчій кампанії, прозорості фінансування кампанії, невтручання церкви у вибори та ряду інших обставин.

Термін повноважень Додона закінчується 23 грудня, інавгурація Санду призначена на 24 грудня.

Читайте також: Санду вважає необхідними відставку уряду та перевибори парламенту Молдови

Детальніше про те, що стоїть за протистоянням новообраної президентки Молдови та парламентської більшості, читайте в статті Артема Филипенка "Підпалити Молдову".