UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конфлікт Ізраїлю з Сектором Газа: стала відома кількість жертв з початку протистояння

За останню добу жертвами стало четверо палестинців.

За тиждень збройного конфлікту в Секторі Газа були вбиті 149 палестинців, четверо з них - за останню добу. Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку, пишет BBC, ЦАХАЛ у Twitter.

За даними палестинської сторони, вже було вбито щонайменше 149 осіб, в тому числі 41 дитина. У свою чергу Ізраїль повідомив про 10 загиблих, в тому числі двох дітей.

Водночас ЮНІСЕФ Палестини повідомила про загибель 42 дітей.

Представник палестинського міністерства охорони здоров'я каже, що щонайменше четверо палестинців були вбиті в результаті нових ударів по Газі. Серед загиблих - лікар-невролог, а його дружина і дочка отримали поранення.

У ранковому зведенні в неділю Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що минулої ночі палестинці запустили приблизно 120 ракет у бік Ізраїлю. При цьому близько 11 з них навіть не долетіли до лінії зіткнення і впали на території Сектора Газа.

Читайте також: Над Києвом пролетів 40-метровий стяг до Дня незалежності Ізраїлю

Нагадаємо, що учора, 15 травня, президент США Джо Байден провів переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і президентом Палестини Махмудом Аббасом, щоб закликати до спокою.

в той же день ізраїльські військові заявили, що з понеділка з Гази було випущено близько 2300 ракет, з яких близько 1000 були перехоплені засобами протиракетної оборони і 380 впали в сектор Гази.

Ізраїль завдав більше 1000 авіаційних і артилерійських ударів по густонаселеній прибережній смузі, заявивши, що вони були націлені на ХАМАС та інші об'єкти бойовиків.

Про черговий протистоянні ізраїльтян і палестинців, до яких наслідків воно призведе - читайте в статті Олександра Хребта "Тисяча і один ракетний удар".