UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компартія Китаю буде будувати "суспільство середньої заможності"

Сі Цзіньпін оголосив про початок нової ери розвитку специфічного соціалізму.

Голова КНР, генсек ЦК Компартії Китаю (КПК) Сі Цзіньпін оголосив про те, що соціалізм з місцевою, китайською специфікою, вступив у нову еру розвитку. Заява прозвучала у середу, 18 жовтня, на 19-му з'їзді КПК, пише ТАСС.

"Партія повинна об'єднати всі нації китайського народу, повести їх до побудови суспільства середньої заможності і здобути велику перемогу при вступі в нову еру соціалізму з китайською специфікою", - Сі Цзіньпін.

"Нам вдалося позбутися серйозних "прихованих внутрішніх хвороб" партії, надати їй нову цілющу силу", - зазначив глава КНР, кажучи про активізацію зусиль по боротьбі з корупцією.

На з'їзді, який буде йти до 24 жовтня, планується визначити стратегічну лінію розвитку Китаю на найближчі роки. Також передбачається, що за підсумками з'їзду буде оновлено кадрова конфігурація вищих партійних органів - постійного комітету Політбюро, самого Політбюро і ЦК в цілому.

Як писало DT.UA, роль генерального секретаря КПК і голови КНР Сі Цзіньпіна в конфігурації китайської влади продовжує неухильно рости. XIX з'їзд Компартії може прояснити ситуацію і показати, в якому напрямку буде рухатися Китай в найближчому майбутньому.