UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишнього президента Чехії Вацлава Клауса оштрафували за те, що його маска не прикривала рот і ніс

Поліцейські склали протокол про правопорушення.

Експрезидент Чехії Вацлава Клауса оштрафували на 3 000 крон (більше 3 865 грн) за те, що він неправильно носив маску. Вона не прикривала його рот і ніс, передає ct24.ceskatelevize.cz.

За інформацією джерела, 17 листопада на святкуванні річниці антикомуністичної «оксамитової революції» в центрі столиці Чехії колишній глава країни спустив маску на підборіддя. Поліцейські помітили це і зажадали, щоб він надів маску як слід, проте екс-президент відмовився це зробити. Тоді його відвели у відділення поліції, де склали протокол про правопорушення.

Також оштрафували екс-главу Міністерства охорони здоров'я країни Роман Примулу і колишнього першого заступника глави партії ANO Ярослава Фалтинека.

В кінці жовтня вони були в ресторані, який за правилами НС повинен був закритися. До того ж, при виході з ресторану обидва політики були без масок. Через це Примула був знятий з поста міністра охорони здоров'я, а Фалтинек знижений до заступника глави ANO.

Читайте також: Чехія готова повністю відмовитися від використання вугілля

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я оновила рекомендації по використанню масок для профілактики поширення коронавируса. Про це йдеться на офіційній сторінці ВООЗ в Україні.

Медичні маски слід використовувати: