UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР заявила про продовження розробок ядерної зброї

Глава МЗС КНДР назвав розробку ядерної зброї "сумлінним методом самооборони".

Незважаючи на міжнародні санкції, у КНДР заявляють про намір продовжити роботу над зміцненням власного ядерного арсеналу.

"КНДР буде продовжувати вживати заходи, спрямовані на зміцнення власних ядерних сил якісно і кількісно для захисту гідності, права на існування і збереження цього світу проти зростаючої загрози ядерної війни з боку США", - заявив північнокорейський міністр закордонних справ Рі Йонг Хо, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН, повідомляє "Укрінформ".

Нарощування ядерного арсеналу в КНДР пояснюють "ворожою політикою США", яка не залишає іншого вибору"

"КНДР не мала іншого вибору, крім як невідворотно придбати ядерний статусу, після того, як Пхеньян зробив все можливе для захисту національної безпеки від постійних ядерних загроз з боку США, які тривають ще з 1950-х років", - зазначив північнокорейський дипломат.

За словами глави МЗС КНДР, дії Пхеньяну з нарощування ядерного арсеналу є "сумлінним методом самооборони". "Поки існує ядерна держава, вороже налаштоване до КНДР, наша національна оборона і мир на Корейському півострові може бути захищений тільки з допомогою надійного ядерного стримування", - зазначив представник КНДР.

Читайте також: Південнокорейські експерти не знайшли в повітрі радіонуклідів після проведення ядерних випробувань КНДР

Як повідомлялося, Рада безпеки ООН закликала всі держави затвердити Угоду про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Про це йдеться в резолюції Радбезу ООН, прийнятій на засіданні в п'ятницю, 23 вересня.

Нагадаємо, 9 вересня КНДР провела п'яте – найбільше, випробування ядерної зброї. Раніше Рада Безпеки ООН оголосила про нові санкції проти КНДР. Як повідомлялося, президент США Барак Обама засудила ядерні випробування в КНДР і пригрозив Пхеньяну новими санкціями.

Детальніше про ядерні випробування в КНДР читайте в статті "Північна Корея: шантаж розщепленим атомом" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".