UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР запустила чергові балістичні ракети

 Запуск балістичних ракет малої дальності відбувся біля східного узбережжя країни.

Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності біля свого східного узбережжя в четвер, це був перший запуск більш ніж за два місяці, повідомляє Reuters із посиланням на військових Південної Кореї.

Берегова охорона Японії також повідомила, що снаряд, який, імовірно, був  випущеною з Північної Кореї балістичною ракетою, вже впав.

Як повідомило японське інформаційне агентство Kyodo з посиланням на джерело в японському уряді, повідомлень про пошкодження від ракети не було.

Востаннє Північна Корея запускала ракету 1 липня. Тоді Пхеньян заявив про успішне випробування нової тактичної балістичної ракети, здатної нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тонни.

Читайте також: Кім Чен Ин пообіцяв зробити ядерні сили КНДР готовими до бою з США

Ізольована країна упродовж останніх кількох днів також надсилає через кордон на південь повітряні кулі зі сміттям. Ця кампанія почалася в травні в якості помсти за антипхеньянські листівки, надіслані через кордон північнокорейськими перебіжчиками й активістами в Південній Кореї. Одного разу така повітряна куля впала на території комплексу адміністрації президента Південної Кореї.