UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР заявила, що втручання в роботу її супутників буде розцінене як оголошення війни

Пхеньян відповість на будь-яке втручання США знищенням американських супутників-розвідників.

У суботу Північна Корея заявила, що розглядатиме будь-яке втручання в роботу своїх супутників як оголошення війни та застосує засоби стримування, якщо напад на її стратегічні активи буде неминучим, повідомляє Reuters.

Пхеньян відповість на будь-яке втручання США в космос, знищенням американських супутників-розвідників, повідомили державні ЗМІ КНДР із посиланням на заяву представника міністерства оборони країни.

«Якщо Сполучені Штати спробують втрутитися в права суверенної держави, використовуючи свою передову технологію як озброєння... ми будемо використовувати наші права згідно з міжнародними та внутрішніми законами, щоб скоротити та ліквідувати життєздатність американських розвідувальних супутників», — йдеться у заяві.

Читайте також: Південна Корея запустила свій супутник-шпигун у відповідь на зонд КНДР

Північна Корея заявила, що 21 листопада успішно запустила свій перший військовий супутник-шпигун, який передав фотографії військових об’єктів на материковій частині США, Японії та території США.

За словами представника космічного командування США, Сполучені Штати можуть перешкодити космічним можливостям супротивника різними способами.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав армію КНДР посилити бойову готовність до будь-яких «провокацій з боку ворога»

Сполучені Штати в четвер наклали на Північну Корею нові санкції через запуск супутника.

У п'ятницю Південна Корея внесла в чорний список 11 громадян Північної Кореї за причетність до розробки супутників і балістичних ракет, заборонивши їм здійснювати фінансові операції.

Впливова сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чжон заявила, що КНДР виключає можливість відновлення діалогу зі Сполученими Штатами на тлі зростання напруженості після запуску супутника-шпигуна.